gepubliceerd op 7 juni 2023
Een nieuwe uitgave van Uitgeverij Fragment over Gerard Reve

Bij Uitgeverij Fragment is onlangs het boekje ‘Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn’ van Frank van Dijl verschenen. Sinds het verschijnen van Op weg naar het einde was Gerard Kornelis van het Reve wat we nu een BN’er zouden noemen. Het boek beleefde herdruk op herdruk, de eeuwige geldzorgen behoorden tot het verleden. In zijn nieuwe onderkomen in Greonterp zette Reve zich aan wat Het Boek van het Violet en de Dood had moeten worden.

Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn’ is het vierde deel van een serie waarin Frank van Dijl de reisbrieven, die Gerard Reve bundelde in Op weg naar het einde (1963) en Nader tot U (1966), aan een nadere beschouwing onderwerpt. In deze uitgave staan de ‘Brief uit Huize Algra’ en ‘Brief uit het verleden’ centraal. Van Dijl ontrafelt het verhaal van de geheimzinnige man die met ‘een uitvinding van krijgskundige aard’ bij vader Van het Reve aanklopte toen Gerard ‘nog een kleine jongen was’.

Deze uitgave telt 55 pagina’s en verscheen in een oplage van 125 exemplaren. Het boekje is voor € 19,50 exclusief verzendkosten te bestellen op de website van Uitgeverij Fragment.