gepubliceerd op 15 mei 2023
Boekenactie MdNL: ‘Forever indebted. A real Mondrian or a clever fake’ van Francisca van Vloten

Voor onze maandelijkse MdNL Boekenactie selecteert een uitgever speciaal voor onze leden een bijzondere en aansprekende titel uit het fonds en biedt deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos De Factory voor u het onlangs verschenen, Engelstalige Forever indebted. A real Mondrian or a clever fake, geschreven door Francisca van Vloten.

Forever indebted vertelt het fascinerende verhaal van Francisca van Vlotens zoektocht naar een vermeende Mondriaan – echt of vals? Een veilinghuis in het Verenigd Koninkrijk bood in 2020 een schilderij aan van een stadslandschap, een Londens kade met lantaarnpalen en een rij bomen. Het werk werd weliswaar omschreven als ‘naar Mondriaan’, maar bij nadere bestudering was het schilderij gesigneerd met PIET MONDRIAAN en achterop het canvas zat een briefje van ‘Piet’ geplakt dat bijzondere kennis van zijn Londense jaren bevat.

Het kleurgebruik van het schilderij kwam overeen met dat uit Mondriaans vroegere creatieve periode; de schilder was omstreeks 1900 in het Verenigd Koninkrijk geweest en had de jaren 1938-1940 in Londen doorgebracht. Van Vloten kocht het schilderij en begon aan een fascinerende speurtocht, waarvan ze in Forever indebted op boeiende wijze verslag doet. Zou het schilderij een echte Mondriaan kunnen zijn? Of hebben we hier te maken met knap uitgevoerde vervalsing?

Forever indebted. A real Mondrian or a clever fake is verschenen als Engelstalige paperback met vele illustraties in kleur en telt 120 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij De Factory aanschaffen voor € 12,95 in plaats van € 19,95. Deze prijs is exclusief verzending.

Bestellen gaat makkelijk door een e-mail te sturen met uw adresgegevens en de vermelding ‘boekenactie MdNL’ aan info@defactory.org

Deze aanbieding geldt tot en met 15 juni 2023 of zolang de voorraad strekt.