gepubliceerd op 2 mei 2023
Zesde postkoloniale podcast met Lara Nuberg en Feba Sukmana

In De postkoloniale podcast gaan Rick Honings, Scaliger-hoogleraar, en Coen van ’t Veer, docent-onderzoeker, allebei van de Universiteit Leiden, in gesprek met prominente onderzoekers en schrijvers over hun werk in relatie tot het koloniale verleden. Centraal staat de vraag in hoeverre het onderzoek naar (post)koloniale literatuur kan bijdragen aan de verwerking van het koloniale verleden.

In de zesde aflevering zijn Lara Nuberg en Feba Sukmana te gast. Hoe kijken jonge Indonesiërs naar het koloniale verleden van Nederland? En hoe verhoudt dit zich tot het perspectief van Indische Nederlanders en hun kinderen? Lara Nuberg schrijft en spreekt over koloniale geschiedenis en identiteit en ze publiceert regelmatig in dag- en weekbladen. Haar debuutroman Gado gado komt uit in mei en gaat over het leven van haar Indische grootmoeder. Feba Sukmana is geboren in Jakarta. Zij studeerde Dutch Studies in Leiden en specialiseerde zich tijdens haar studie in Indische letteren en postkoloniale literatuur. Ze is werkzaam als taaldocent en redacteur van Erasmus Magazine en maakt programma’s bij de Wereldomroep.

Alle zes afleveringen (ook de eerste met Pamela Pattynama en Olf Praamstra, de tweede met Alfred Birney, de derde met Arnoud Arps, de vierde met Nick Tomberge en de vijfde met Adriaan van Dis) kunt u online luisteren op Soundcloud of via Spotify.