Zaterdag 17 juni 2023
om 10:30 uur
PHIL Haarlem, Lange Begijnestraat 11, Haarlem
gepubliceerd op 19 april 2023
Onze Taal-congres 2023 in Haarlem

Op 17 juni aanstaande vindt in Haarlem het Onze Taal-congres 2023 plaats: Hoor ik dat goed?  De hele dag zijn we omringd door taal: niet alleen de taal die we horen, maar ook taal die onuitgesproken blijft. Via wetenschap, cabaret en praktische workshops worden tijdens het Onze Taal-congres deze aspecten verkend: van het kletsen met je kat tot de betekenis van ‘eh’. En van gebarentaal tot de vertrouwelijke gesprekken in de spreekkamer van een arts.

Op het programma staan tal van prominente sprekers, o.a. Mark Dingemanse over ‘mm-hm’, ‘nja’ en ‘hè?’, Rodaan Al Galidi over het thuiskomen in een nieuwe taal, Katinka Polderman, Jenny Audring over ‘het meisje, die …’, Erik van Muiswinkel over de kunst van het imiteren, Marjo van Koppen en Marlou Rasenberg over dierentaal, Mieke Kerkhof over taal in de spreekkamer, Onno Crasborn en Bianca van der Horst over gebarentaal, Justin Samgar met een spokenword-optreden, Vivien Waszink over wat je óók (al niet meer) mag zeggen, Kristel Doreleijers, Lucas van der Deijl en Sybren Spit in gesprek met Sterre Leufkens en workshops van Ilja Croijmans, Marc van Oostendorp, Yoïn van Spijk en Fieke van der Gucht.

Aanmelden

Het congres vindt op 17 juni vanaf 10:30 uur plaats in vier verschillende zalen van PHIL in hartje Haarlem. Wim Daniëls presenteert het programma in de grote zaal. Kaarten zijn te verkrijgen via deze link.Â