Woensdag 19 april 2023
om 15:30 uur
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam
gepubliceerd op 20 maart 2023
Presentatie biografie Hans Keilson

Volgende maand verschijnt de biografie van schrijver, psychiater en psychoanalyticus Hans Keilson, Telkens een nieuw leven, geschreven door Jos Verstegen. Op woensdagmiddag 19 april vindt de feestelijke presentatie plaats van de biografie in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Het tumultueuze leven van Hans Keilson (vluchteling, onderduiker, hulpverlener voor Joodse oorlogsweeskinderen en op zijn 100ste plotseling een bekend schrijver) zal aan de hand van bijzondere foto’s uit het familie-archief in beeld worden gebracht. Er zal een interview plaatsvinden met Marita Keilson, de weduwe van Hans Keilson. Voormalig directeur van het Joods Historisch Museum Judith Belinfante houdt een lezing. En er zal vioolspel klinken: Keilson was vanaf zijn jeugd tenslotte ook violist.

Aanmelden

De presentatie vindt op woensdag 19 april aanstaande plaats in de OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam. De aanvang is 15:30 uur (zaal open vanaf 15:00 uur). Helaas is het vanwege de grote belangstelling niet meer mogelijk u aan te melden voor deze presentatie.