gepubliceerd op 15 maart 2023
Boekenactie MdNL: ‘Vertalen in de Nederlanden. Een cultuurgeschiedenis’

Voor onze maandelijkse MdNL Boekenactie selecteert een uitgever speciaal voor onze leden een bijzondere en aansprekende titel uit het fonds en biedt deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos Boom Uitgevers Amsterdam Vertalen in de Nederlanden. Een cultuurgeschiedenis, geschreven door Dirk Schoenaers, Theo Hermans, Inger Leemans, Cees Koster en Ton Naaijkens. Deze uitgave kunt u nu aanschaffen voor € 50,- in plaats van € 59,99.

 Zonder vertalingen had onze cultuur er heel anders uitgezien. De onafgebroken invloed van de talen die ons omringen, heeft de cultuur van de Lage Landen gemaakt tot wat zij nu is: een internationale, meertalige en cultureel diverse omgeving waarvan vertalingen een prominent onderdeel uitmaken. Vertalen in de Nederlanden brengt in beeld wat en hoe er in de Nederlanden door de eeuwen heen is vertaald, wie daarbij betrokken waren en in hoeverre vertalingen van belang zijn geweest voor sociale en culturele veranderingen. Zowel het medische en juridische als het literaire en wetenschappelijke vertalen en hun contexten worden beschreven. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de vertalingen van de Bijbel.

Niet eerder werd de geschiedenis van het vertalen in Nederland en Vlaanderen uit de doeken gedaan. Deze eerste vertaalgeschiedenis biedt een doorlopend overzicht dat de geschiedenis van het vertalen in de Nederlanden weergeeft van de middeleeuwen tot heden. Over elk van de vijf periodes waarin het boek is opgedeeld, wordt een overkoepelend verhaal verteld door een vooraanstaande kenner, aangevuld met markante gebeurtenissen, momenten en conflicten, portretten van vertalers, cijfermateriaal en een overvloed aan illustraties.

Vertalen in de Nederlanden werd door Onze Taal bekroond met de Taalboekenprijs 2022.

Vertalen in de Nederlanden. Een cultuurgeschiedenis is verschenen als gebonden uitgave en telt 656 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij Boom Uitgevers Amsterdam aanschaffen voor € 50,- in plaats van € 59,99. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link.

Deze aanbieding geldt tot en met 15 april 2023 of zolang de voorraad strekt.