gepubliceerd op 15 februari 2023
Boekenactie MdNL: ‘De Noordzee over en weer. Het literaire erfgoed van Nederlands-Engelse betrekkingen, 1066-1688’

Voor onze maandelijkse MdNL Boekenactie selecteert een uitgever speciaal voor onze leden een bijzondere en aansprekende titel uit het fonds en biedt deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos de Walburg Pers / Amsterdam University Press voor u De Noordzee over en weer. Het literaire erfgoed van Nederlands-Engelse betrekkingen, 1066-1688 van Sjoerd Levelt en Ad Putter. Deze uitgave kunt u nu aanschaffen voor € 29,99 in plaats van € 39,99.

 Dit bijzondere boek vertelt het verhaal van culturele uitwisselingen tussen sprekers van het Nederlands en het Engels in de Middeleeuwen en de Vroegmoderne tijd. Het laat zien hoe de wederzijdse betrekkingen het culturele landschap aan beide zijden van de Noordzee hebben veranderd. Het verhaal begint met de Normandische verovering van Engeland in 1066 en eindigt in 1688 met de kroning van een Nederlander, Willem III, als Engelse koning.

Het boek onderzoekt hoe Nederlandstalige immigranten de Engelse cultuur beïnvloedden en onthult de blijvende gevolgen van samenwerkingen tussen Nederlands- en Engelssprekenden op literatuur, geschiedschrijving, cartografie en boekdrukkunst. Het boek is rijk geïllustreerd met een exclusieve selectie van middeleeuwse handschriften, vroege drukken, landkaarten en andere schatten uit de wereldberoemde Bodleian Library in Oxford. Een rode draad door het boek is het verhaal van Reinaert de vos. De Noordzee over en weer werpt een nieuw licht op het culturele leven van een cruciale periode in de Europese geschiedenis.

De Noordzee over en weer is verschenen als gebonden uitgave en telt 304 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij de Amsterdam University Press aanschaffen voor € 29,99 in plaats van € 39,99. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode MdNL-nz

 Deze aanbieding geldt tot en met 15 maart 2023 of zolang de voorraad strekt. De kortingscode kunt u alleen via de website van de uitgever inwisselen en is alleen geldig voor leden van de MdNL.