woensdag 1 februari 2023 om 17:00 uur
Spui25, Spui 25-27, Amsterdam
gepubliceerd op 17 januari 2023
Boekpresentatie ‘Animals in Dutch Travel Writing’

De nieuwe bundel van van Rick Honings en Esther Op de Beek, Animals in Dutch Travel Writing, 1800-Present, staat niet alleen centraal tijdens de Indische Letteren lezingenmiddag op 17 februari, maar ook tijdens een speciaal programma van Spui25 op 1 februari!

In vrijwel alle reisverhalen komen dieren voor: van vervoersmiddel of metgezel, tot voedsel of hinderlijke plaag. Er is nog nauwelijks wetenschappelijke aandacht geweest voor de beschrijving van deze dieren in reisliteratuur. In de bundel Animals in Dutch Travel Writing, 1800-Present analyseren wetenschappers uit binnen- en buitenland de rol die dieren spelen in de Nederlandse reisliteratuur van 1800 tot heden.

Op woensdagmiddag 1 februari om 17:00 uur spreken samenstellers Rick Honings en Esther Op de Beek in Spui25 te Amsterdam met Johannes Müller, Frederieke Schouten en Claudia Zeller over het thema Reizen met dieren.

Aanmelden

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 1 februari 2023 om 17:00 uur in Spui25, Amsterdam. U kunt zich aanmelden via deze link.