Zondag 5 februari 2023
om 12:00 uur
Querido, Weteringschans 259, Amsterdam
gepubliceerd op 13 januari 2023
Lezing Jeroen Vullings over A.F.Th. van der Heijden

Op het kantoor van Uitgeverij Querido in Amsterdam zal op zondagmiddag 5 februari literatuurcriticus Jeroen Vullings een lezing houden over het werk van A.F.Th. van der Heijden. De lezing heeft als titel meegekregen Durf en noodzaak om de ultieme duisternis te betreden.

Neerlandicus Jeroen Vullings (1962) was twintig jaar redacteur van Vrij Nederland en werkt hij vanaf 2019 als literatuurcriticus voor EW. Sinds 2015 is hij over boeken te horen in het radioprogramma Nieuwsweekend. De eerste kritiek die hij ooit schreef ging over Harry Mulisch, de tweede over A.F.Th. van der Heijden. In zijn lezing Durf en noodzaak om de ultieme duisternis te betreden ontvouwt hij zijn ongebroken, almaar groeiende fascinatie voor Van der Heijdens rijke oeuvre.

Aanmelden

De lezing vangt op zondagmiddag 5 februari om 12:00 uur aan. Aanmelden voor de lezing is verplicht! Toegang gratis voor donateurs van de website afthvanderheijden.info. Aanmelden verplicht bij info@afthvanderheijden.info

Niet-donateurs kunnen in de webwinkel van afthvanderheijden.info een toegangskaartje kopen voor € 7,50.