vrijdag 9 december 2022 om 20:15 uur
Café De Amer, Amen
gepubliceerd op 4 december 2022
Een nieuwe editie van De Literaire Hemel

Op vrijdagavond 9 december aanstaande organiseert De Literaire Hemel een nieuwe bijeenkomst op de vaste locatie, café De Amer in Amen. Annette Timmer en Joep van Ruiten ontvangen deze avond drie schrijvers:

Annet Schaap was al een veelgevraagd illustrator voordat ze debuteerde met Lampje. Het grimmige sprookje is inmiddels vele malen bekroond en door volwassenen voor het tweede jaar op rij gekozen tot populairste kinderboek aller tijden. De VPRO zendt in de kerstvakantie een televisiebewerking uit van deze klassieker.

Jante Wortel groeide op in Assen. Ze won de finale van de Kunstbende, Write Now!-Groningen, de Drentse Talentprijs Cultuur 2016 en studeerde af aan Creative Writing ArtEZ. Deze zomer is haar eerste roman Weerlicht verschenen. Een moedig en knap debuut volgens de lovende recensies.

Literair erfgenaam Gerben Wynia is dit voorjaar gepromoveerd op C.O. Jellema. Jellema bracht zijn vroegste jeugd door in Beilen waar zijn vader predikant was. Hij is in 2003 in Leens gestorven. In zijn biografie Aan Rozen Denk Ik In De Winter beschrijft Wynia hoe de dichter een moeizame weg naar erkenning van zijn werk kende en worstelde met zijn homoseksualiteit.

Aanmelden

De aanvangstijd van De Literaire Hemel is 20.15 uur. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. U kunt een plek reserveren via e-mail:
reservering@literairehemel.nl