gepubliceerd op 16 november 2022
Indische herinneringen van Peter van Zonneveld in Indische Letteren

Op zondag 6 november jongstleden nam Peter van Zonneveld na 37 jaar afscheid  als voorzitter van onze Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde. Speciaal hiervoor schreef hij zijn Indische herinneringen op, die nu als bijzonder nummer van Indische Letteren zijn verschenen.

In 1985 nam Van Zonneveld het initiatief tot de oprichting van de Werkgroep. Sindsdien heeft hij tal van artikelen en boeken over dit aspect van de literatuur gepubliceerd, en heeft hij vele malen als spreker opgetreden tijdens de symposia van Indische Letteren. In zijn herinneringen komen tal van onderwerpen en personen aan bod: zijn eigen jeugdherinneringen, zijn eerste reis naar Indonesië, Rob Nieuwenhuys (die van Zonneveld vaak aanduidde als de godfather van de Indische letteren), F. Springer, Hella S. Haasse, Patty Scholten en vele anderen.

Het lidmaatschap van de Werkgroep Indisch-Nederlandse letterkunde staat open voor iedereen. De contributie bedraagt 35 euro per jaar (abonnementen buitenland: 45 euro). Leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Indische Letteren. Aanmelden als lid kan via bestel@verloren.nl

Indische Letteren, 37ste jaargang, nummer 4, december 2022.