gepubliceerd op 15 oktober 2022
Boekenactie MdNL: ‘De selfmade dominee als auteur’ van Cees Houtman

Vorig jaar is de Maatschappij van start gegaan met de MdNL Boekenactie: speciaal voor onze leden selecteren verschillende uitgevers een bijzondere en aansprekende titel uit hun fonds en bieden deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos de Walburg Pers / Amsterdam University Press voor u De selfmade dominee als auteur. Zesentwintig portretten uit de lange negentiende eeuw van Cees Houtman.

Tot het gezicht van protestants Nederland in de negentiende eeuw behoorde niet alleen ‘de dominee-dichter’ of ‘de predikant-novellist’, maar ook de schrijvende selfmade dominee, de niet-academisch gevormde ‘godgeleerde’ die als kerkelijk werker of als evangelist actief was, maar ook als auteur van zich deed horen. Als wetenschappelijk of literair begaafd talent publiceerde de selfmade dominee (populair-)wetenschappelijke geschriften, stichtelijke poëzie, novellen, romans en lectuur voor de jeugd. Met elkaar vormen de schrijvende selfmade dominees een ‘collectief’, even bont en divers als het protestantisme van hun tijd. De portretten van zesentwintig dominees brengen hen tot leven. Het kerkelijk-maatschappelijk leven, het religieuze en spirituele klimaat en de leescultuur van protestants Nederland in die tijd krijgen daarbij ruim aandacht.

De selfmade dominee als auteur is verschenen als gebonden uitgave en telt 560 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij de Walburg Pers / AUP aanschaffen voor € 29,99 in plaats van € 34,99. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode MdNL-SELF

Deze aanbieding geldt tot en met 15 december 2022 of zolang de voorraad strekt. De kortingscode kunt u alleen via de website van de uitgever inwisselen en is alleen geldig voor leden van de MdNL.