Saturday 15 October 2022 om 14:00 uur
Restaurant L’ Union, gelegen aan de Markt/Kraanpoort te Roermond.
gepubliceerd op 22 september 2022
Lezingenmiddag Zuidelijke Afdeling

Op zaterdagmiddag 15 oktober komt de Zuidelijke Afdeling van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde bijeen in Roermond, bovenzaal van restaurant L’Union aan de Markt. Op het programma staan lezingen van twee oud-bestuursleden van Zuid:

Hein van der Bruggen schenkt in zijn lezing aandacht aan het ‘Joods leven in Roermond en Midden-Limburg’, van de dertiende eeuw tot nu. In 2021 promoveerde Hein in Leiden op een proefschrift over dit onderwerp. Uitgeverij Verloren gaf het boek uit.

Lucien Custers zal spreken over het leven en werk van de dichter Adwaita, aan wie hij in 2018 een biografie wijdde: Alleen in wervelende wereld. Het leven van Johan Andreas dèr Mouw [1863-1919]. Voor de uitgave tekende uitgeverij Vantilt.

Meer informatie over beide werken vindt u in de laatste Nieuws van Zuid.

Aanmelden

De bijeenkomst begint om 14:00. Belangstellenden zijn van harte welkom. Het meenemen van vrienden en kennissen wordt  nadrukkelijk aangemoedigd. Wie van plan is om de bijeenkomst te bezoeken, wordt verzocht zich vooraf aan te melden via maatschappijzuid@gmail.com. U kunt dan tevens aangeven of u na afloop aan het diner wilt deelnemen.