gepubliceerd op 14 september 2022
Boekenactie MdNL: ‘Bedreigd door Napoleon’ van Renger de Bruin

Vorig jaar is de Maatschappij van start gegaan met de MdNL Boekenactie: speciaal voor onze leden selecteren verschillende uitgevers een bijzondere en aansprekende titel uit hun fonds en bieden deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos Uitgeverij Verloren voor u Bedreigd door Napoleon. De Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht 1753-1838 van Renger E. de Bruin.

De Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht is een adellijke instelling die haar oorsprong kan terugvoeren op de kruistochten. Het voortbestaan over een zo lange periode is bepaald geen vanzelfsprekendheid. Twee eeuwen geleden kwam er bijna een einde aan. Napoleon hief de orde in 1811 op en confisqueerde haar bezittingen. Ruim vier jaar later maakte koning Willem I het besluit ongedaan en gaf een groot deel van het bezit terug.

In Bedreigd door Napoleon beschrijft Renger de Bruin hoe de Balije van Utrecht aan de ondergang ontsnapte. Daarbij speelden zowel interne als externe factoren een rol. Het verhaal wordt geplaatst in het brede verband van de Franse Revolutie en het streven van Napoleon, maar het gaat ook om personen zoals landcommandeur Volkier Rudolph Bentinck van Schoonheten. Zijn soms wanhopige strijd om te overleven is uiteindelijk succesvol gebleken.

Bedreigd door Napoleon is verschenen als gebonden uitgave en telt 647 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij Uitgeverij Verloren aanschaffen voor € 29,- in plaats van € 49,-. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link.

 Deze aanbieding geldt tot en met 15 oktober 2022 of zolang de voorraad strekt.