zaterdag 8 oktober 2022 om 13:00 uur
Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag
gepubliceerd op 17 september 2022
100 jaar Boeli van Leeuwen

Schrijver en dichter Boeli van Leeuwen werd 10 oktober 1922 geboren op Curaçao en zou dit jaar 100 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn geboortedag organiseert Dutch Caribbean Book Club samen met het Nationaal Archief en het Literatuurmuseum op zaterdag 8 oktober een middag over zijn werk.

Van Leeuwen was een van de bekendste schrijvers op Curaçao en in 2009 werd de naar hem vernoemde Boeli van Leeuwenprijs ingesteld. Hij debuteerde in 1959 met de roman De rots der struikeling waarvoor hij in 1961 de Vijverbergprijs (nu Ferdinand Bordewijk Prijs) kreeg. Binnen zijn werk speelt het leven op Curaçao een belangrijke rol.

Voor deze middag in het Nationaal Archief staan er onder andere lezingen op het programma door Aart G. Broek, letterkundige gespecialiseerd in het Caribisch gebied, en Bertram Mourits, hoofd collecties bij het Literatuurmuseum in Den Haag die de literaire nalatenschap beheert van Boeli van Leeuwen. Daarnaast is er poëzievoordracht door Hanneke Eggels en een muzikaal intermezzo door Alexander Kraft van Ermel.

Aanmelden

De middag rondom Boeli van Leeuwen begint om 13:00. Tickets kosten € 12,50 (inclusief toegang tot de tentoonstelling Kòrsou-Curaçao) en kunnen worden besteld via deze link.