donderdag 22 september 2022 om 16:00 uur
Vossiuszaal, UB Leiden, Witte Singel 27, Leiden.
gepubliceerd op 2 september 2022
Interview met gastschrijver Christiaan Weijts

Schrijver en columnist Christiaan Weijts, bekend van o.a. de roman Furore uit 2020, is vanaf dit najaar de nieuwe gastschrijver van de Universiteit Leiden. Het is dit jaar de 39e keer dat het jaarlijkse gastschrijverschap aan de Leidse universiteit wordt georganiseerd. Weijts zal als gastschrijver van de Universiteit Leiden een collegereeks verzorgen aan studenten onder de titel De speelplaats van de ironie. Hierin wil hij met studenten het mechaniek ontdekken achter columns van gevierde krantenauteurs van Simon Carmiggelt tot Sylvia Witteman, en duikt hij in de geschiedenis van journalistiek met literaire middelen, het reported essay van auteurs als Joan Didion en Truman Capote.

Om Weijts en zijn oeuvre beter te leren kennen, vindt er op 22 september van 16:00 tot 17:00 een publieksinterview plaats in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Meld je snel aan via: gastschrijver@hum.leidenuniv.nl