Zondag 18 september 2022
om 11:00 uur
Paulusbrug, Utrecht
gepubliceerd op 29 augustus 2022
In de voetsporen van Dirkje Kuik met Marijke van Dorst

Op zondagochtend 18 september organiseert Salon Saffier weer een literaire wandeling door Utrecht. Na o.a. Clare Lennart, J. Slauerhoff en C.C.S. Crone is het nu de beurt aan Dirkje Kuik (1929-2008). Door en door Utrechts is Kuik als beeldend kunstenares en als schrijfster. Bekend door haar rol, toen nog als William Kuik, in ‘Grafisch genootschap De Luis’, later als auteur van een veelkleurig en veelvuldig bekroond oeuvre.

In haar beeldend werk toonde ze vaak de stad Utrecht en in haar literair werk greep ze terug op herinneringen aan haar leven in de stad, maar ook op haar fascinatie voor onder andere Napoleon en de Italiaanse cultuur. Verval en teloorgang van al wat haar omringt is zowel in haar beeldend als literair werk een belangrijk thema.

De wandeling wordt geleid door Marijke van Dorst, en begint om 11:00 uur bij de Paulusbrug (tussen Nieuwegracht en Herenstraat). De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt in het Museumkwartier met koffie of thee. De kosten zijn € 16,00 inclusief koffie/thee. Omdat er maximaal 15 personen deel kunnen nemen aan deze activiteit is reserveren zeer gewenst via deze link.