gepubliceerd op 30 augustus 2022
Het oudste literaire vrouwengenootschap van Nederland in het TNTL

Onlangs verscheen een nieuw nummer van het Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (TNTL). Hierin worden Nederlands- en Engelstalige artikelen op het gebied van de neerlandistiek gepubliceerd, die een breed spectrum aan onderwerpen uit de Middeleeuwen tot het heden beslaan.

In nummer 2 van dit jaar staat o.a. het artikel Uit de archieven: Anna van der Aar en haar vrouwendichtgenootschap Die Erg Denkt van Evi Dijcks en Olga van Marion. Hierin belichten zij de bijzondere vondst in de archieven van de MdNL van eerste vrouwelijke dichtgenootschap van de Nederlandse Republiek, Die Erg Denkt Vaart Erg In ’T Hart, opgericht in 1782. Eerder schreef Dijcks over deze bijzondere ontdekking op onze website. Haar bijdrage kunt u hier nalezen.

Zie voor meer informatie over dit nummer en hoe te verkrijgen de website van uitgever Amsterdam University Press.

TNTL, Jaargang 138, nummer 2, 2022.