gepubliceerd op 10 juli 2022
Nieuw in de DBNL: Michaël Slory

Vijf jaar geleden schreef hoogleraar Nederlands-Caraïbische letteren Michiel van Kempen voor onze website een column over zijn bezoek aan de dichter Michaël Slory. Michaël Slory (1935-2018) geldt als één van de belangrijkste dichters in het Sranantongo. Hij schreef in ‘diep’ Sranan, zonder leenwoorden en met veel neologismen. Van Kempen eindigde zijn mooie beschrijving van de ontmoeting met de woorden: ‘Had ik al gezegd dat Michaël Slory een zeer groot dichter is?’

In de jaren 1970 publiceerde Slory een twintigtal bundels over allerlei onderwerpen, waaronder politiek, de natuur en de liefde. Uit die periode komen er deze maand bij de DBNL twee titels online: Mi kondre sani en Fri-kontren-sma.

Verder vindt u deze maand nog veel meer poëzie bij de DBNL, waaronder Lady Godiva op scooter van Sybren Polet uit 1960, De nagels in het vlees van Jac. van Hattum uit 1945, Een streep door de zon van Willem Brandt uit 1960, Zendstation van J.B. Charles uit 1949 en Er gebeuren geen wonderen van Bert Voeten uit 1963.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe titels van juli. En lees hier de column die Michiel van Kempen schreef over Michaël Slory.

Foto Michaël Slory: Michiel van Kempen