vrijdag 26 augustus 2022 om 10:00 uur
Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, Leiden
gepubliceerd op 25 juni 2022
Jaarcongres Werkgroep Zeventiende & Achttiende Eeuw

Op vrijdag 26 augustus vindt in het Kamerlingh Onnes Gebouw in Leiden het eerste gezamenlijke jaarcongres van de Werkgroepen Zeventiende Eeuw en Achttiende Eeuw plaats. Het thema van het congres is emoties in conflict, waarbij men wil verkennen hoe mensen individueel of in groep in de vroegmoderne tijd omgingen met emoties, of dat nu conflicterende emoties waren of emoties in conflictsituaties. De nadruk ligt op de representatie van emoties in conflict in diverse bronnen uit de zeventiende en achttiende eeuw, van egodocumenten, kronieken, medische en theologische traktaten, toneelstukken, romans, prenten, schilderijen, muziek, tot poëzie.

Om 10:00 uur start de dag met een opening en plenaire lezing door Jan van Dijkhuizen. Voorts zullen gedurende de dag verschillende parallelsessies plaatsvinden, met thema’s als Emoties op de planken, Emotioneel regime, Satire in Europa en Emoties in de Kerk.

Voor het volledige programma klik hier.

Aanmelden

Deelname aan deze dag kost € 20 (het gereduceerde tarief van € 11,50 geldt voor leden van een van de Werkgroepen). Aanmelden kan via deze link.