gepubliceerd op 19 juni 2022
Joost Nijsen over uitgeversgeluk

Bij zijn eigen uitgeverij Podium is het boek Uitgeversgeluk van Joost Nijsen verschenen. Gerda Blees, Ronald Giphart, Johan Harstad, Etgar Keret, Antjie Krog, Arjen Lubach en Kluun zijn maar enkele van de honderden auteurs die Nijsen bij Podium uitgaf. Het bracht deze uitgever veel geluk, maar niet alleen vanwege hun succes. Want uitgeversgeluk gaat wat de schrijver van dit boek betreft verder dan louter het realiseren van rendement. De uitgever is wat Nijsen betreft ook een baken, een vuurtoren eigenlijk: de schrijvers die hij in het licht geeft, leveren ook een bijdrage aan cultuur en samenleving.

In de zestien hoofdstukken van dit boek, waarin Nijsen meanderend langs alle genres, thema’s en aspecten laveert die zijn uitgeefavontuur gestalte gaven, gekruid met veel persoonlijke ervaringen met auteurs, probeert de schrijver vat te krijgen op de essentie van het uitgeverschap – een beroep of beter: een roeping, waarover bij de doorsnee lezer weinig bekend is.

Uitgeversgeluk, Uitgeverij Podium, paperback, 144 pag., € 20,99
ISBN: 9789463811446