gepubliceerd op 12 juni 2022
Foto-impressie MdNL-symposium ‘Over grenzen’

Op zaterdagmiddag 11 juni vond in Leiden het MdNL-symposium Over grenzen plaats, een middag over diverse vormen van grenzen en het verleggen en beslechten daarvan. Ook werd er deze middag afscheid genomen van Lies Klumper, die jarenlang verantwoordelijk was voor het secretariaat van de MdNL. Hieronder ziet u een foto-impressie van deze middag. Na een welkomstwoord van voorzitter Odile Heynders sprak Kester Freriks over  zijn verkenningen langs de oude grenzen in Nederland:

Vervolgens spraken Olga van Marion en Emma de Man over Levina Westerbaan als uitgeefster van de Leydse Courant. Fulco Ottervanger, een Belgische multi-instrumentalist, componist en zanger in de jazz-, pop- en experimentele hedendaagse muziek, verzorgde een muzikaal intermezzo:

Katelijne De Vuyst vertelde in Waarom een schikgodin veranderde in Psyche over de keuzes, problemen en strategieën in de vertaling van La jeune Parque van Paul Valéry. Daarna kreeg Lies Klumper het woord, en werd toegesproken door Berry Dongelmans:

Na het tweede muzikale intermezzo door Fulco Ottervanger werd ook afscheid genomen van Tanja Simons, de secretaris van de MdNL. Aansluitend nam voorzitter Odile Heynders namens het bestuur van de MdNL afscheid van Lies Klumper:

Foto’s: Harry Otto