gepubliceerd op 16 juni 2022
Meneer en mevrouw God: de nieuwe verhalenbundel van Margriet de Moor

Bij Uitgeverij De Bezige Bij is een nieuwe verhalenbundel van Margriet de Moor verschenen, Meneer en mevrouw God. Hierin schept de auteur weer een wereld aan verhalen: als een schilder schetst ze levensechte personages op haar canvas en weeft zo een heel universum aan elkaar. Een echtpaar dat door Rembrandt wordt geportretteerd, een kind dat bezeten raakt door de natuur, een vrouw die twee jaar lang van de aardbodem verdwijnt, allemaal worden ze blootgelegd tot in de kern van hun wezen. Ondertussen besluit Judith Holofernes te onthoofden en zien we componist Joseph Haydn in zijn laatste uur, terwijl Napoleon aan de poorten van zijn stad rammelt.

Van Amsterdam tot Israël, Wenen en terug naar het platteland, in de verhalen van Margriet de Moor komen de grote thema’s als verliefdheid, rouw en moederschap voorbij, maar altijd geeft ze daar op zowel speelse als serene toon haar eigen draai aan. De Moor is een schrijver die als vanzelf onze moderne problematiek verbindt met de klassieke mythologie en de kunst van het verhalen vertellen. Deze stilistisch verfijnde bundel is hiervan het bewijs.

Meneer en mevrouw God, Uitgeverij De Bezige Bij, gebonden, 176 pag., € 23,99
ISBN: 9789403182315