gepubliceerd op 14 juni 2022
Nieuw in de DBNL: Hugo Pos

Elke maand voegt de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) een flink aantal nieuwe titels toe aan de almaar uitdijende digitale bibliotheek. Voor juni komen bijvoorbeeld maar liefst tien titels van Hugo Pos (1913-2000) online. Pos was een Surinaams jurist, die pas op latere leeftijd ook auteur werd. Hij kreeg vooral bekendheid met zijn verhalen- en gedichtenbundels, zoals De ziekte van Anna Printemps (1987) met verhalen die zich afspelen in onder meer Paramaribo, Leiden en Sydney. Pos legde zich naast zijn verhalen toe op het kwatrijn, een vierregelige dichtvorm, zoals te lezen in Voordat ik afreis. Nestoriaanse kwatrijnen (1993) en Tot in de nde, nde graad. Nestoriaanse kwatrijnen (1998). Michiel van Kempen schreef in ons Jaarboek over Pos: ‘Pos heeft de elementen uit zijn rijke leven optimaal ingezet voor zijn literaire werk, op uiteenlopende wijzen en met telkens andere invalshoeken en details.’

Bekijk hier alle nieuwe titels van de maand juni.

Lees hier het volledige Levensbericht van Hugo Pos, geschreven door Michiel van Kempen.