Slauerhoff-wandeling door Utrecht
zondag 29 mei 2022 om 11:00 uur
Hoek Catharijnesingel/Vaartsestraat, Utrecht
gepubliceerd op 2 mei 2022
Slauerhoff-wandeling door Utrecht met Niels Bokhove

De dichter-scheepsarts J. Slauerhoff woonde niet alleen in zijn gedichten, maar ook voor korte tijd in Utrecht. Van oktober 1929 tot juni 1930 was hij namelijk werkzaam als arts-assistent in de Universiteitskliniek voor Huid- en Geslachtsziekten in het complex van – toen nog – het Stads- en Academisch Ziekenhuis aan de Catharijnesingel.

Salon Saffier organiseert op zondagochtend 29 mei aanstaande een Slauerhoff-wandeling door Utrecht, onder leiding van literatuurhistoricus en Slauerhoffkenner Niels Bokhove.  De wandeling gaat langs de woon- en werkplekken van hemzelf en zijn literaire vrienden, maar ook Rimbaud en een curieuze dichttegel komen aan bod.

Men start om 11:00 uur vanaf vertrekpunt hoek Catharijnesingel/Vaartsestraat en de wandeling duurt ongeveer twee uur. Afsluiting met koffie/thee bij Museumcafé(tuin) Centraal Museum. Minimaal 7, maar maximaal 15 mensen kunnen deelnemen aan de wandeling. De kosten bedragen € 16,00 inclusief koffie/thee. U kunt zich opgeven voor de wandeling via de website van Salon Saffier.