Zondag 15 mei 2022
om 15:00 uur
stAeg coffee, culture & events, Het Zand 37, Amersfoort
gepubliceerd op 11 april 2022
Dichter bij Rhijnvis: een muzikale reis door de Hollandsche Romantiek

Op zondagmiddag 15 mei aanstaande organiseert Music on Chairs in Amersfoort een speciaal kamermuziekconcert, getiteld Dichter bij Rhijnvis. In dit programma worden Nederlandse achttiende-eeuwse schrijvers en dichters én de muziek waarvoor hun werk als inspiratie diende, voor het voetlicht gebracht door sopraan Henriette Feith, pianiste Lineke Lever en cellist Sebastiaan van Halsema.

Het concert is opgebouwd rondom dichters en schrijvers rond de eeuwwisseling naar de negentiende eeuw: Rhijnvis Feith, Bilderdijk, Bellamy, Staring en Van Alphen worden in een sprankelend concert opnieuw aan de toehoorder voorgesteld. De gespeelde composities zijn van zowel tijdgenoten als hedendaagse componisten. Zo klinkt van de beroemde componist Daan Manneke het Bruiloftsmadrigaal, op tekst van Rhijnvis Feith.

Aanmelden

Het concert wordt op zondagmiddag 15 mei gehouden in stAeg coffee, culture & events van 15:00 tot 16:00 uur. De toegang bedraagt € 23,50. kaarten kunnen worden besteld via deze link.