vrijdag 8 april 2022 om 20:15 uur
Café De Amer, Amen
gepubliceerd op 4 april 2022
De Literaire Hemel met Jannetje Koelewijn, Ria Westerhuis en Rudi Wester

Op vrijdagavond 8 april aanstaande sluit De Literaire Hemel haar twintigste seizoen af met een bijeenkomst op de vaste locatie, café De Amer in Amen. Annette Timmer en Inki de Jonge ontvangen deze avond drie schrijvers en het Weimar trio verzorgt in café De Amer de muziek.

Aan de vooravond van de Boekenweek, die een ode is aan de eerste liefde, interviewt Annette Timmer Jannetje Koelewijn over Late liefde. In dit boek vertelt Margaretha H. Schenkeveld hoe ze als meisje van twaalf verliefd werd op Arie Hoekstra, haar leraar Grieks en vijfendertig jaar later met hem trouwde. En over haar andere grote liefde: de literatuur.

Ria Westerhuis wandelde de afgelopen jaren veel in het Reestdal en had daar ontmoetingen met mensen, dieren en met de elementen in de natuur. Het inspireerde haar tot nieuwe gedichten voor de bundel Dwaalstroom. Inki de Jonge praat met Westerhuis over haar vijfde bundel waarin ook geschilderde portretten en QR-codes zijn opgenomen.

Jef Last overleed vijftig jaar geleden. Hij geldt als één van de meest geëngageerde en productieve schrijvers van het interbellum in Nederland. Zijn strijd tegen onrecht in de wereld, waar en hoe dan ook, is volgens biograaf Rudi Wester een rode draad in zijn leven. In Bestaat er een raarder leven dan het mijne schetst zij een beeld van deze Nederlands letterkundige vechtjas nummer één.

Aanmelden

De aanvangstijd van De Literaire Hemel is 20.15 uur. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. U kunt een plek reserveren via e-mail:
reservering@literairehemel.nl