gepubliceerd op 13 april 2022
Pennen over penselen: 200 jaar Mauritshuis, 200 schrijvers, 200 schilderijen

Bij Uitgeverij Waanders is Pennen over penselen verschenen, een monumentale uitgave ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van het Haagse museum Het Mauritshuis. In dit lijvige boek schrijven tweehonderd gerenommeerde auteurs uit binnen- en buitenland over een schilderij uit de collectie van het museum. Ze schreven proza, poëzie en zelfs een recept over hun favoriete schilderij. Via de dromen, gesprekken en bespiegelingen van onder andere Cees Nooteboom, Arnon Grunberg, Connie Palmen, Adriaan van Dis, Donna Tartt, Nicci French, Tommy Wieringa, Simon Schama, Margaret Atwood en Hilary Mantel worden de lievelingen van de Nederlandse kunstgeschiedenis bezongen. Een van de auteurs noemde deze grote uitgave ‘een monsterproject’, want nog nooit zaten zoveel levende auteurs bij elkaar in één unieke geïllustreerde boekuitgave.

Pennen over penselen. 200 jaar Mauritshuis, 200 schrijvers, 200 schilderijen, Uitgeverij Waanders, gebonden, 440 pag., € 49,95
ISBN: 9789462623804