zaterdag 7 mei 2022 om 14:00 uur
gepubliceerd op 29 maart 2022
Eerste werkvergadering 2022 van de Zuidelijke Afdeling

 

NB: DEZE BIJEENKOMST KAN HELAAS GEEN DOORGANG VINDEN

Op zaterdagmiddag 7 mei aanstaande organiseert de Zuidelijke Afdeling van de MdNL de eerste werkvergadering van dit jaar in Roermond. Bezoekers worden getrakteerd op twee boeiende lezingen. Als sprekers zijn uitgenodigd Rudi Wester, naar aanleiding van haar biografie over Jef Last, en Laurens Ham, die het zal hebben over protestliederen (Op de vuist. Vijftig jaar politiek en protestliedjes in Nederland).

Rudi Wester was jarenlang recensente van Franse literatuur en directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. In 2021 publiceerde zij de biografie van schrijver, dichter en Nederlands letterkundige vechtjas nummer één, Jef Last (1898-1972), Bestaat er een raarder leven dan het mijne? Laurens Ham is docent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht, essayist en dichter. Hij promoveerde in 2015 op een proefschrift over de manier waarop Nederlandse schrijvers zich maatschappelijk en politiek manifesteren. In november 2020 verscheen zijn publieksstudie Op de vuist, waarin hij de geschiedenis schetst van Nederlandstalige protestliedjes uit Nederland sinds 1966, in alle popgenres (van Nederpop en kleinkunst tot punk en hiphop).

Tijdens deze middag zijn de boeken van Rudi Wester en Laurens Ham te koop.

Aanmelden

Voorafgaande aanmelding van uw komst wordt op prijs gesteld. U kunt dit doen door een e-mail te sturen aan maatschappijzuid@gmail.com

De deelnemers aan de middag krijgen enkele dagen van tevoren een gedicht van Wiel Kusters toegestuurd, waarover we in de pauze samen met de dichter van gedachten kunnen wisselen.

Het staat u vrij bij bijeenkomsten een of twee introducés mee te brengen. Aan degenen die na afloop van de vergadering met het bestuur en de sprekers willen dineren, wordt verzocht dit voorafgaand per e-mail aan de secretaris te melden.

Route en parkeergelegenheid

• Voor hen die vanuit het zuiden met de auto naar Roermond komen, is aan te bevelen op de A73 de afslag Roermond-Zuid nemen, daarna aangekomen op de Rijksweg en rijdend in de richting Roermond bij de tweede rotonde linksaf te slaan bij het richtingbord P Roermond centrum. Achter de derde rotonde op deze weg ligt de parkeergarage van het Roercenter. Daarna richting Markt/kathedraal lopen.

• Wie vanuit de richting Venlo naar Roermond komt, neemt de afslag Roermond Centrum/Eindhoven/Weert en volgt de route tot aan de Maasbrug/kathedraal. Aldaar de keuze om rechtsaf naar de parkeergarage Kazerneplein te gaan of linksaf te slaan en door te rijden tot aan de rotonde Roersingel. Daar ligt de parkeergarage Roercenter.

• Vanuit het westen komend kan men direct na het passeren van de Maasbrug linksaf slaan richting parkeergarage Kazerneplein of rechtsaf naar de parkeergarage Roercenter.

• Reizigers per trein volgen vanaf het NS-station de borden Markt. Aangekomen op de winkelstraat Steenweg loopt men door naar de Markt. De vergaderlocatie ligt tegenover de kathedraal. Het is een wandeling van ongeveer 10 minuten.