gepubliceerd op 15 maart 2022
Boekenactie MdNL: ‘Spindoctors van de Gouden Eeuw. Een vergeten pamfletoorlog (1654-1675)’

Vorig jaar is de Maatschappij van start gegaan met de MdNL Boekenactie: speciaal voor onze leden selecteren verschillende uitgevers een bijzondere en aansprekende titel uit hun fonds en bieden deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos de Walburg Pers / Amsterdam University Press voor u Spindoctors van de Gouden Eeuw. Een vergeten pamfletoorlog (1654-1675) van Jan Haverkate.

In Overijssel brak na het einde van de Opstand tegen Spanje een nieuwe oorlog uit. In een conflict over de machtsverdeling in het gewest kwamen Deventer en Zwolle in 1654 lijnrecht tegenover elkaar te staan. Doordat beide partijen vasthielden aan hun eigen gelijk, werd een burgeroorlog onvermijdelijk. Het conflict werd vooral in de media uitgevochten. Met een bombardement van drukwerk trachtten de strijdende bestuurders het publiek voor zich te winnen. In Spindoctors in de Gouden Eeuw analyseert de auteur hoe de regenten te werk gingen.

Spindoctors in de Gouden Eeuw is verschenen als paperback en telt 416 pagina’s. Deze uitgave kunt u nu bij de Walburg Pers / Amsterdam University Press aanschaffen voor € 24,99 in plaats van € 36,99. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link.

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode MdNL-spin

Wanneer u klikt op ‘Bestel dit boek’ kunt u bij het afrekenen linksonder ‘kortingscode gebruiken’ aanklikken en hier de kortingscode MdNL-spin invoeren. De korting wordt dan meteen berekend.

Deze aanbieding geldt tot en met 1 mei 2022 of zolang de voorraad strekt. De kortingscode kunt u alleen via de website van de uitgever inwisselen en is alleen geldig voor leden van de MdNL.