maandag 18 april 2022 om 11:00 uur
Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht.
gepubliceerd op 26 maart 2022
Utrecht, zoals Clare Lennart het toen zag: een wandeling met Petra Teunissen

Op maandagochtend 18 april, Tweede Paasdag, organiseert Salon Saffier een Clare Lennart-wandeling met Petra Teunissen. In de zomer van 1926 kwam Clare Lennart (1899-1972) in Utrecht wonen. Haar eerste indrukken van de Domstad legde ze vast in het nostalgische verhaal Utrecht, zoals ik het toen zag. Bijna honderd jaar later lezen we daarin hoe Lennart – via haar vele wandelingen – het middeleeuwse Utrecht leerde kennen en liefhebben. Ze zou de stad niet meer verlaten.

Tijdens de wandeling worden diverse plaatsen aangedaan waar Clare Lennart woonde, zoals bijvoorbeeld de ‘groene poort’ op de Steenweg, het decor van haar onlangs herdrukte roman Huisjes van kaarten. In het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad lopen we langs de huizen en plekken die belangrijk voor haar waren en waar ze haar populairste romans schreef, onder andere over het geheimzinnige huis in haar roman Twintig ramen aan de straat. Voor het etablissement waar een van de twee Boekenweekgeschenken van Clare Lennart ontstond eindigt de wandeling. Na afloop wordt een kopje koffie of thee genuttigd in Theatercafé Mevrouw Dudok in de Schouwburg. Al wandelend vertelt biografe Petra Teunissen over de ontstaansgeschiedenis van Clare Lennarts oeuvre en over de grote rol van Utrecht in het soms turbulente leven van de schrijfster.

Aanmelden

Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 15 personen. Het vertrekpunt is Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht. De toegang bedraagt € 15,00 incl. koffie/thee. Meer informatie of reserveren: www.salonsaffier.nl of via 030 6701020