gepubliceerd op 15 januari 2022
Boekenactie MdNL: ‘Multatuli verknipt. Een portret in 500 fragmenten’

Vorig jaar is de Maatschappij van start gegaan met de MdNL Boekenactie: speciaal voor onze leden selecteren verschillende uitgevers een bijzondere en aansprekende titel uit hun fonds en bieden deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos Boom Uitgevers Amsterdam voor u Multatuli verknipt. Een portret in 500 fragmenten, geschreven door Chris van de Ven.

‘De hoogste graad van moed is hoogmoed.’ Multatuli, auteur van de Max Havelaar, was een bijzonder karakter. ‘Een vat vol tegenstrydigheids’ noemde hij zichzelf. Voor zijn vele adepten was hij speciaal, geniaal, een fantastisch schrijver, groots denker, voorloper, held, edelmoedig, vastberaden, wereldburger, goudeerlijk, onwrikbaar op zoek naar het goede, hulpvaardig, groot spreker, charismatisch. Zijn evenzovele opponenten noemden hem een afbreker, ijdeltuit, slechte vader, slechte echtgenoot, bederver van de jeugd, oplichter, gokker, vrouwenverslinder, mooiprater, dwingeland, licht ontvlambaar, onfatsoenlijk, groot egoïst, larmoyant klager, schuldenmaker.

Ten koste van alles wat hij bezat kwam Multatuli op voor de Javaan, de arbeider, vrouwen, kinderen en zichzelf. Hij keerde zich tegen de leugens van kerkelijke, politieke en andere machthebbers. Hij was ijdel en edel, maar wilde vooral ridderlijk goed doen. Hij gaf wenken, geen regels. Zelf nadenken was zijn kernboodschap. Dit alles zette Multatuli – daar was iedereen het over eens – in briljante bewoordingen op papier. In Multatuli verknipt heeft Chris van de Ven de schaar gezet in zijn werk, zodat een groot publiek kennis kan nemen van wie Multatuli was en waar hij voor stond.

Multatuli verknipt. Een portret in 500 fragmenten is verschenen als paperback en telt 256 pagina’s. Deze titel kunt u nu bij Boom Uitgevers Amsterdam aanschaffen voor € 20,- in plaats van € 24,90. Deze prijs is inclusief verzending (binnen Nederland).

Bestellen gaat makkelijk via deze link.

Deze aanbieding geldt tot en met 15 februari of zolang de voorraad strekt.