donderdag 27 januari 2022 om 15:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 13 januari 2022
Schrijversgesprek Jan van Eyk Academie

De afgelopen twee maanden is schrijver en dichter Iduna Paalman verbonden geweest aan de Jan van Eyk Academie als writer-in-residence. Op donderdagmiddag 27 januari aanstaande zal ze in gesprek gaan met historica Els Kloek. Paalman rondt met dit gesprek haar werkperiode aan de academie af. Het gesprek wordt geleid door Erik Lindner, coƶrdinator van het schrijversprogramma.

Kloek publiceerde de encyclopedische 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis en opvolger 1001 vrouwen in de 20ste eeuw die aansluiten op de thematiek van de dichtbundel waaraan Paalman nu werkt. Zij zullen spreken over de positie van de vrouw, vrouwenrechten, en invloedrijke vrouwen uit de (Nederlandse) geschiedenis.

Aanmelden

Het schrijversgesprek vindt plaats op donderdag, 27 januari aanstaande om 15.00 uur via Zoom, Vimeo en YouTube. Zie deze link voor meer informatie hoe dit gesprek te volgen is.