gepubliceerd op 12 januari 2022
Langs de IJssel: natuur en cultuur in de IJsselvallei

Bij de Walburg Pers is van Kester Freriks het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei verschenen. De IJssel is een rivier met weidse uiterwaarden en schitterende slingers, met eeuwenoude cultuur langs de oevers en onweerstaanbare natuur. Met een lengte van 125 kilometer stroomt de IJssel vanaf de vertakking met de Rijn bij Arnhem in noordelijke richting naar het IJsselmeer. Aan de rivier liggen Hanzesteden met een boeiend verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen zijn als historische juwelen in het landschap. Waterstaatkundige werken als sluizen en bruggen, veerboten, steenfabrieken en landhuizen markeren het bijzondere karakter van de IJsselstreek en de IJsselvallei.

In Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei onderneemt natuurschrijver Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en schrijft al lopend de biografie van de rivier. Hij neemt de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land.

Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei, Walburg Pers, paperback, 100 pag., € 19,99
ISBN: 9789462498716