gepubliceerd op 25 december 2021
Verschenen: Accolade, de opvolger van Nieuw Letterkundig Magazijn

Nog net voor Kerst is de eerste editie van Accolade verschenen, de opvolger van het Nieuw Letterkundig Magazijn. Niet alleen is de vormgeving en het formaat volledig veranderd, ook biedt het vernieuwde blad een rijke schakering aan artikelen, interviews en rubrieken. Deze keer bevat Accolade bovendien een themadossier over muziek en letteren.

Het themadossier opent met een artikel van Hans Heestermans en Aukelien van Hoytema over het Jiddisch en de muziek. Vervolgens neemt Rietje van Vliet de lezer mee naar de achttiende eeuw met het psalmendebat tussen Walcheren en Leiden. Liesje Schreuders belicht de relatie tussen Bezette stad van Paul van Ostaijen en de muziek van die tijd en Elsbeth Etty de heilige muzikale drie-eenheid volgens Maarten ’t Hart: Bach, Mozart en Schubert. Tot slot schrijft Kasper van Ommen over de collectie Nederlandstalige liedjes in de bibliotheek van de MdNL en trakteert dichter Theo van Os de lezer op een nieuw gedicht.

Verder bevat Accolade  een interview met Maxim Februari, een column van Camiel Hamans en artikelen van Marita Mathijsen, Lotte Jensen en Vincent Hunink, Annette van Dijk, Imre Besanger en Niels Mulder.

Alle leden van de MdNL krijgen Accolade thuisgestuurd.

Accolade, voorheen Nieuw Letterkundig Magazijn, jaargang XXXIX, 2021, 176 pag.