vrijdag 4 februari 2022 om 19:30 uur
Lipsius, Cleveringaplaats 1, Leiden
gepubliceerd op 27 december 2021
Rudolf van Lier Lezing door Maurits Hassankhan

Op vrijdagavond 4 februari 2022 houdt Maurits Hassankhan de zevende Rudolf van Lier-lezing, georganiseerd door de Werkgroep Caraïbische Letteren. De titel van de lezing is Suriname van een plurale naar een multiculturele samenleving. Als referenten zullen Ellen Neslo en Paul Tjon Sie Fat optreden. De lezing zal plaatsvinden in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden. Het fysiek doorgaan van deze lezing is uiteraard onder voorbehoud (er kan eventueel gekozen worden voor een digitaal alternatief).

Programma

19.00 Inloop
19.30 Welkomstwoord namens de Werkgroep Caraïbische Letteren door Peter Meel
19.40 Rudolf van Lier Lezing, getiteld Suriname van een plurale naar een multiculturele samenleving. Een reflectie op de ontwikkeling van de Surinaamse multi-etnische en multiculturele samenleving van 1945 tot 2020, uitgesproken door Maurits Hassankhan
20.20 Reactie door referenten Ellen Neslo (onderzoeker bij het Instituut Cultuurgeschiedenis van de Universiteit Utrecht) en Paul Tjon Sie Fat (onafhankelijk onderzoeker)
20.35 Discussie met de zaal
21.50 Sluiting

Aanmelden

Indien u de lezing wenst bij te wonen, kunt u zich tot 28 januari 2022 aanmelden via deze link. U kunt maximaal twee mensen aanmelden. Vragen kunt u aan ons richten via: vanlierlezing@hum.leidenuniv.nl