donderdag 2 december 2021 om 20:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 24 november 2021
Online boekensalon met Nadine Akkerman

Op donderdagavond 2 december is Nadine Akkerman, universitair hoofddocent Engelse Letterkunde, te gast in de online boekensalon van de UB Leiden. Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt Akkerman over haar boek Elizabeth Stuart, Queen of Hearts. Akkerman beschrijft in haar biografie het kleurrijke leven van een van de meest onbegrepen koninginnen uit de Europese geschiedenis. Elizabeth Stuart staat in de Nederlandse geschiedschrijving te boek als de excentrieke, geldverkwistende Winterkoningin. Door uitgebreid speurwerk in talloze archieven weet Akkerman dit beeld te corrigeren en geeft ze Elizabeth een nieuw gezicht. Conservatoren van de UBL presenteren tijdens de boekensalon bijpassende stukken uit de Leidse collecties.

Aanmelden

De online boekensalon begint donderdag 2 december om 20.30 uur en is op de webpagina van de UB Leiden te volgen. Hier vindt u ook meer informatie over het boek Elizabeth Stuart, Queen of Hearts. Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig. U kunt later de boekensalon terugkijken op het Youtubekanaal van de UB Leiden.