gepubliceerd op 27 november 2021
Verschenen: ‘Als een mot’ van Lupko Ellen

Bij Uitgeverij Passage is de nieuwe roman van Lupko Ellen verschenen, Als een mot. De roman speelt in een typisch Engels stadje dat z’n beste tijd heeft gehad. Dat geldt zeker ook voor de hoofdpersoon. Waarom komt die in februari naar Engeland? Voor de rust zegt hij zelf, maar rustig blijft het niet als hij de inwoners van het stadje beter leert kennen. Langzaamaan komt de lezer meer te weten over de reden waarom de hoofdpersoon is waar hij is en gaan vragen rond leven en dood steeds meer een rol spelen.

Kenmerkend voor deze roman is de beschrijving van de min of meer bewuste teloorgang van een man, met fijne humor beschreven, die zeker ook iedereen met een haat-liefdeverhouding tot Engeland zal waarderen. Boven alles bewijst Lupko Ellen, tot nu toe bekend al thrillerschrijver, met Als een mot ook een vaardig een roman tot stand weet te brengen.

 

Als een mot, Uitgeverij Passage, gebonden, 260 pag., € 22,50
ISBN: 9789054524045