gepubliceerd op 22 november 2021
Door de ogen van Dodo Berretty: het leven van een vergeten fotograaf

Bij de Walburg Pers is Door de ogen van Dodo Berretty. Het leven van een vergeten fotograaf van Gerard Termorshuizen en Coen van ’t Veer verschenen. Dodo Berretty (1925-1980) was ‘een van de grootste fotojournalisten van zijn tijd’, aldus het gerenommeerde Parijse fotoagentschap Gamma-Rapho. De vanuit Frankrijk werkende fotograaf en schrijver werd geboren als zoon van de rijkste man van Nederlands-Indië, verloor vrijwel alles na de dood van zijn vader, werd verzetsman in Nederland en daarna oorlogsvrijwilliger in Indië, en zat na de oorlog met zijn camera de wereldgeschiedenis op de hielen. Met zijn fotoreportages over de dekolonisatieoorlogen in Algerije, Vietnam, Congo en Tunesië verwierf hij grote faam, net als met zijn portretten van beroemdheden uit de wereld van film, kunst en entertainment.

Twee jaar geleden publiceerden Gerard Termorshuizen en Coen van ’t Veer de biografie Een groots en meeslepend leven. Dominique Berretty – Indisch persmagnaat, over de vader van fotograaf Dodo Berretty. Dit boek verscheen eveneens bij de Walburg Pers. Van ’t Veer schreef ook voor onze website een column over deze Indische beroemdheid.

Door de ogen van Dodo Berretty. Het leven van een vergeten fotograaf, Walburg Pers, paperback, 160 pag., € 19,99
ISBN: 9789462498143