gepubliceerd op 21 november 2021
Vijf vrolijke verhalen van Adriaan van Dis

Bij Uitgeverij Atlas Contact is ter gelegenheid van zijn veertigjarige schrijverschap de bundel Vijf vrolijke verhalen van Adriaan van Dis verschenen. In Vijf vrolijke verhalen verkent en verfrist Van Dis de thema’s die hem blijven bezighouden: de omgang met vluchtelingen zoals we die kennen uit De wandelaar, de rol van een goedwillende Europeaan, reizend door een conflictgebied in de Hoorn van Afrika, en de wanen van een door oorlogsherinneringen geplaagde vader. Nog dieper boorde hij: de schaamte voorbij. Ook bezingt hij het kustdorp van zijn jeugd – misschien wel de bron van zijn schrijverschap. Er wordt met een excentrieke dame in de tijd gereisd. Vijf keer wordt de lezer opgetild, vervoerd en aan het denken gezet.

Op zaterdag 18 december wordt om  20.25 uur op NPO 2 de VPRO-documentaire Adriaan van Dis, een wanhopig optimist uitgezonden, waarin Van Dis samen met maker Coen Verbraak mensen en plekken bezoeken die een belangrijke rol speelden in Van Dis’ leven.

Vijf vrolijke verhalen, Uitgeverij Atlas Contact, gebonden, 160 pag., € 19,99
ISBN: 9789025472368