donderdag 21 oktober 2021 om 19:30 uur
Zeeuws maritiem muZEEum, Nieuwendijk 11, Vlissingen
gepubliceerd op 11 oktober 2021
Lezing Lotte Jensen in Zeeuws maritiem muZEEum

Op donderdagavond 21 oktober wordt het nieuwste nummer van het Vlaams-Nederlandse culturele tijdschrift de lage landen gepresenteerd in het Zeeuws maritiem muZEEum. Het thema van dit nummer is water, vloek en zegen. Ter gelegenheid hiervan zal Lotte Jensen een lezing geven getiteld Kwetsbaarheid en trots. De strijd tegen het water vroeger en nu. Hoe heeft die strijd onze identiteit bepaald? En hoe werd die strijd afgebeeld in onze culturele media vanaf de schilderkunst? Jensen start haar lezing bij de Elisabethvloed van 1421, die dit jaar uitgebreid wordt herdacht, en eindigt met de overstromingen van deze zomer.

Muzikanten Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol zorgen voor een muzikaal intermezzo. Ze doken samen in de teksten van de Nederlandse dichter en zeevaarder J. Slauerhoff. Het resultaat is een volledig nieuw liedrepertoire dat zijn neerslag vindt in het album Ik had me het leven anders voorgesteld. Ze krijgen muzikale versterking van Jan-Sebastiaan De Geyter.

Aanmelden

De presentatie vindt plaats in het Zeeuws maritiem muZEEum, op donderdagavond 21 oktober om 19:30. De toegang is gratis, maar u dient zich wel aan te melden via deze link.