gepubliceerd op 10 oktober 2021
Wat gebeurt er in het Nederlands? Over taal, frequentie en variatie

Bij Uitgeverij Sterck & de Vreese is afgelopen vrijdag de bundel Wat gebeurt er in het Nederlands? Over taal, frequentie en variatie verschenen. De redactie werd gevormd door Nicoline van der Sijs, Lauren Fonteyn en Marten van der Meulen. Wat betekent het als een woord, zin of uitspraak vaak voorkomt, of juist bijna nooit? Deze ogenschijnlijk simpele vraag is het uitgangspunt voor een grote verscheidenheid aan bijdragen, die kijken naar de Nederlandse taal in al zijn rijkdom.

Zestig neerlandici uit Nederland, Vlaanderen en Suriname hebben voor deze bundel een bijdrage geleverd, over onder andere de taal vroeger, de taal nu, de veranderingen die plaatsvonden, uitspraak en grammatica, metaforen, uitdrukkingen en nog veel meer. De bundel is samengesteld ter gelegenheid van het feit dat Nicoline van der Sijs dit jaar met emeritaat gaat.

Wat gebeurt er in het Nederlands? Over taal, frequentie en variatie, Uitgeverij Sterck & de Vreese, paperback, 240 pag., € 24,95
ISBN: 9789056158033