gepubliceerd op 12 oktober 2021
Nieuwe website: multatuli.online

Onlangs werd, als afsluiting van het Multatuli-jaar 2020, de website multatuli.online gelanceerd. Deze nieuwe website is uniek omdat het niet alleen alle werken en de volledige correspondentie van Eduard Douwes Dekker (1820-1887) bevat, maar voor het eerst ook alles wat er van en over Multatuli geschreven is, digitaal samenbrengt. Het belangrijkste zijn misschien wel de scans van Multatuli’s handschriften, inclusief het manuscript van Max Havelaar, en de film die Fons Rademakers naar dit beroemde boek heeft gemaakt.

Multatuli.online bevat de volledig gedigitaliseerde Collectie Multatuli, eigendom van het Multatuli Genootschap, met tal van foto’s en tekeningen van personen uit Multatuli’s omgeving en van de huizen en landschappen waar hij verbleef. Dankzij een groot aantal negentiende-eeuwse landkaarten kan nu iedereen zien waar Multatuli heeft gewoond en hoe hij heeft gereisd. Een Multatuli Encyclopedie, een tijdlijn, diverse biografieën en alle gedigitaliseerde afleveringen van het tijdschrift Over Multatuli completeren het geheel.

Bekijk de website multatuli.online via deze link.