vrijdag 15 oktober 2021 om 11:00 uur
Op locatie in Utrecht en online
gepubliceerd op 6 oktober 2021
Symposium en boekpresentatie ‘Nooit meer dansen?’

Halverwege oktober zal Bij Boom Uitgevers Den Haag de bundel Nooit meer dansen? De veilige stad in tijden van een pandemie verschijnen. De redactie wordt gevormd door Marieke Winkler, Jan Willem Sap en Marijke Malsch. Ter gelegenheid hiervan organiseert de Open Universiteit op vrijdag 15 oktober een symposium. De coronapandemie heeft ‘veiligheid’ vooral tot een medisch vraagstuk gemaakt. De auteurs in dit boek laten zien dat andere aspecten van de openbare en persoonlijke veiligheid niet buiten beeld mogen vallen, willen we volgende pandemieën het hoofd kunnen bieden en beter leren ‘dansen’ met het virus.

Programma

Het symposium bestaat uit drie sessies: ‘corona, privacy en de wet’, ‘corona en rechtspraak’ en ‘cultuur in crisistijd’. Presentaties worden onder andere verzorgd door de Boekmanstichting (kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid), Jacco Janssen, senior (straf)rechter in de rechtbank Rotterdam, Marijke Malsch, hoogleraar Empirical Legal Studies aan de Open Universiteit en schrijfster Carolijn Visser. Bekijk het volledige programma via deze link.

Aanmelden

Het symposium met de boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 15 oktober 2021 in het historisch centrum van Utrecht (In de Driehoek). Het programma start om 11.00 en duurt tot 17.00. Deelname kan zowel op locatie als via een live stream. Deelname op locatie gebeurt volgens de laatst geldende coronaregels. Aanmelden voor het symposium kan via deze link.