dinsdag 7 september 2021 om 17:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 5 september 2021
Webinar 18de Eeuw: Drugs in achttiende-eeuws Amsterdam

Ook dit jaar organiseert onze Werkgroep 18de Eeuw weer een reeks webinars, telkens op de eerste dinsdagmiddag van de maand, over zinnenprikkelende thema’s. In het vierde webinar van de serie Het rijk der zinnen, op dinsdag 7 september, staan genotsmiddelen centraal.

Stephen Snelders zal deze middag spreken over drugs in het achttiende-eeuws Amsterdam. Stephen Snelders is historicus die onderzoek doet naar drugs in Amsterdam in de 17e-19e eeuw. Dit onderzoek maakt deel uit van het grote internationaal project ‘Intoxicating Spaces: The Impact of New Intoxicants on Urban Spaces in Europe, 1600-1800’. Hij publiceerde onlangs een monografie over drugsmokkel en Nederland in de 20e eeuw.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op dinsdag 7 september 2021 tussen 17.00 en 18.00 uur via Zoom. U kunt zich via deze link gratis registreren. Na registratie krijgt u bericht met een link naar de online-lezing en uw persoonlijke inloggegevens.