gepubliceerd op 20 augustus 2021
Themanummer Indische Letteren: vriendschap

Het thema van het jaarlijkse Bronbeek-symposium van Indische Letteren zou vorig jaar ‘vriendschap’ zijn geweest, maar helaas kon het symposium niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Maar in het zojuist verschenen septembernummer van het tijdschrift Indische Letteren zijn de bijdragen aan dit symposium nu gepubliceerd.

Het stevige nummer (ruim honderd pagina’s dik!) opent met een bijdrage over Eddy du Perron door Kees Snoek. Anouk Mansfeld schrijft vervolgens over een Indonesisch vriendenboekje als oorlogsbuit, Rick Honings over een ongepubliceerd verhaal van zijn oude leraar Nederlands dat over diens traumatische ervaringen als Nieuw-Guinea-militair gaat, Maaike Meijer over De kus (1977) van Jan Wolkers, Esther Op de Beek over Jeroen Brouwers en ten slotte Gerard Termorshuizen en Coen van ’t Veer over fotograaf Dodo Berretty, zoon van de megalomane mediamagnaat Dominique Berretty en minstens zo interessant.

Indische Letteren, 36ste jaargang, nummer 3, september 2021. 

Via de website van Uitgeverij Verloren kunt u zich abonneren op het tijdschrift.