Zondag 26 september 2021
om 14:00 uur
Aula gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust, Woudenbergseweg 46, Zeist
gepubliceerd op 9 augustus 2021
Salon Saffier presenteert Marsmans naleven

Tot twee keer toe werd het programma Marsmans naleven van Salon Saffier vanwege de coronamaatregelen uitgesteld, maar nu vindt het alsnog plaats op zondagmiddag 26 september aanstaande  in de aula van de gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust te Zeist.

Op het programma staat onder andere de onthulling van een gedenkbord voor Hendrik Marsman bij het graf van zijn ouders. Marsman kreeg geen graf. Verder zal er een nieuw boek gepresenteerd worden, De laatste levensmaanden van H. Marsman door Niels Bokhove & Arne Zuidhoek (een uitgave van Salon Saffier). Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Henny Marsman, gelijknamige neef van de dichter.

In 2020 verscheen Ik die bij de sterren sliep, een nieuwe complete uitgave van alle gebundelde, verspreid gepubliceerde en nooit eerder verschenen nagelaten gedichten van Marsman. De bezorger van de uitgave, H.T.M. van Vliet, zal nader ingaan op deze bundeling. Niet meer het eerste maar misschien wel het laatste exemplaar wordt aangeboden aan Aad Meinderts, directeur Literatuurmuseum.

Aanmelden

Toegang voor deze middag is gratis, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt u wel gevraagd u tijdig aan te melden via deze link.