gepubliceerd op 25 augustus 2021
VICTORIEN, ik hou van je: verhalen en ontboezemingen van Kees ’t Hart

Bij Uitgeverij Querido is een nieuwe bundel van Kees ’t Hart verschenen, VICTORIEN, ik hou van je. Verhalen en ontboezemingen. Hierin verplaatst Kees ’t Hart de lezer onder meer naar een eindexamenfeest in Nijmegen in de jaren tachtig, naar de wereld van lezingen en congressen, zingt hij de lof van het Noorden, predikt hij de waarheid over Gorter en Bordewijk, bezoekt hij met Alina een instituut voor jeugddelinquenten, maakt hij een reis met het muziekgezelschap van Toon Tellegen, begraaft hij Lord Lister, poseert hij voor een halfzusje, leest hij gedichten voor aan de Syrische grootvader van een garagemonteur en koopt hij in Ieper een speelgoedmitrailleur. Altijd nieuwsgierig, altijd verlangend naar betere herinneringen. Lichtpuntjes zien, daar doet hij het voor.

VICTORIEN, ik hou van je. Verhalen en ontboezemingen, Uitgeverij Querido, paperback, 256 pag., € 21,99
ISBN: 9789021429441