donderdag 9 september 2021 om 17:00 uur
Spui25, Spui 25-27, Amsterdam
gepubliceerd op 16 augustus 2021
‘De magie van het beeld’ bij Spui25

Onlangs publiceerde Oek de Jong  De magie van het beeld. Mini-essays over kijken naar kunst. Op donderdagmiddag 9 september aanstaande zal hij met kunstcriticus en curator Anna Tilroe bij Spui25 te Amsterdam in gesprek gaan over zijn nieuwe boek en over kijken naar kunst.

De afgelopen negen jaar schreef Oek de Jong voor Museumtijdschrift over kunstwerken die hem raken en intrigeren. In de bundeling van deze mini-essays passeert een stoet aan beelden: een intieme ets van Rembrandt, de bekende foto van Marilyn Monroe op het luchtrooster van de metro, een cirkel in de Sahara van Richard Long, foto’s van Nan Goldin, Saul Leiter, Weegee en Koos Breukel, een performance van Marina Abramović, Picasso en de vrouwen, het offerlam van Zurbarán, een shot uit de film Paris, Texas, de bewegwijzering in de New Yorkse metro en de berg van Cézanne. Oek de Jong zoekt het ongrijpbare in deze werken en stelt het plezier van het kijken voorop.

Aanmelden

Het gesprek vindt plaats bij Spui25 op donderdagmiddag 9 september van 17:00 tot 18:30 uur. U kunt zich opgeven voor deze middag via deze link.