gepubliceerd op 14 augustus 2021
De meteoriet en het middagdutje: vijftig fotosyntheses door Maarten Asscher

Van de hand van Maarten Asscher verscheen onlangs bij Uitgeverij Boom het boek De meteoriet en het middagdutje. Vijftig fotosyntheses. Hierin presenteert Maarten Asscher aan de hand van vijftig zorgvuldig uitgekozen zwart-witfoto’s een rijkdom aan onvermoede geschiedenissen, verrassende details en merkwaardige belevenissen. In de traditie van Rudy Kousbroeks ‘fotosyntheses’ roept Asscher zijn eigen verbazende wereld op, waarin een Japanse rotstuin, een neerstortende jachtbommenwerper, mijnwerkers in een liftkooi en een verdwenen watertoren onderling gaandeweg met elkaar verbonden raken. De combinatie van steeds één foto met een verhalend essay van achthonderd woorden maakt De meteoriet en het middagdutje tot een historische en tegelijk splinternieuwe galerij waar de lezer even geïntrigeerd als verbluft in blijft kijken en lezen.

De meteoriet en het middagdutje. Vijftig fotosyntheses, Uitgeverij Boom, paperback, 216 pag., € 20,-
ISBN: 9789024442133